Laravel CMS

Jij wilt een website laten bouwen? Dan is het belangrijk dat je van te voren bepaalt welke oplossing hiervoor wordt gebruikt. Je wilt een oplossing die genoeg mogelijkheden biedt om jouw wensen te kunnen vervullen, maar het moet vooral ook niet te lastig zijn om te onderhouden en de kosten wil je zoveel mogelijk beperken.

De meesten van jullie zijn waarschijnlijk wel bekend met kant-en-klare oplossingen zoals WordPress, een veel gebruikt CMS. Zeer gebruiksvriendelijk, maar voor complexere websites soms toch niet toereikend. Een goed framework als Laravel biedt dan wel uitkomst. In dit artikel vertellen we je meer over de voor- en nadelen van zowel WordPress als Laravel. Wanneer kies je nou voor welke oplossing?

Framework of CMS-systeem?

Laravel wordt al een aantal jaar met liefde door velen ingezet en is terecht verkozen tot beste framework van 2015. Het biedt de programmeur een hele set aan tools voor het bouwen van een website. Het selecteren van deze tools is de kunst van het bouwen.

Je voorkomt dat het wiel opnieuw wordt uitgevonden zodat je je kunt richten op de unieke onderdelen van een website. Laravel CMS is gebouwd op het Symfony 2 framework, is breed inzetbaar en biedt 9000 packages (“plugins”). De code volgt eigentijdse richtlijnen en laat het toe om zelfs de kern aan te passen.

Sterker nog, je zou zelfs met Laravel een CMS kunnen bouwen. Na een installatie van Laravel heb je echter nog niets, je kunt geen content publiceren, je kunt geen data aanbieden, niets. Dit in tegenstelling tot een CMS.

You may also like...